| x+4 | ||
rozwiąż równanie: | +12=0 | |
| x−2 |
| x+4 | 1 | ||
= − | |||
| x−2 | 2 |
| 1 | ||
x+4= − | (x−2) | |
| 2 |
| 1 | ||
x+4= | x 1 | |
| 2 |
| 3 | |
x=1−4 | |
| 2 |
| 3 | |
x= −3 | |
| 2 |
| x+4 | 1 | ||
= − | |||
| x−2 | 2 |
| 1 | ||
x+4= − | (x−2) | |
| 2 |
| 1 | ||
x+4= | x 1 | |
| 2 |
| 3 | |
x=1−4 | |
| 2 |
| 3 | |
x= −3 | |
| 2 |
| x+4 | 1 | ||
= − | |||
| x−2 | 2 |
| 1 | ||
x+4= − | (x−2) | |
| 2 |
| 1 | ||
x+4= | x 1 | |
| 2 |
| 3 | |
x=1−4 | |
| 2 |
| 3 | |
x= −3 | |
| 2 |
przepraszam
| 2*(x+4) | x−2 | ||
+ | =0 | ||
| 2*(x−2) | 2*(x−2) |
| 2x+8+x−2 | |
=0 | |
| 2(x−2) |