matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba
adam:
liczba
√
5 pierwiastków z 5
jest równa?
22 sty 18:51
Trivial:
= (5*5
1/2
)
1/2
= (5
3/2
)
1/2
= 5
3/4
22 sty 19:00
Anna:
√
5
√
5
= (5
√
5
)
1/2
= (5*5
1/2
)
1/2
= (5
3/2
)
1/2
= 5
3/4
22 sty 19:05