matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odw
różyczka:
wyznacz funkcję odwrotną do funkcji: f(x)=3
x−1
+1
22 sty 18:31
Trivial:
y = 3
x − 1
+ 1 y − 1 = 3
x − 1
/log
3
log
3
(y − 1) = x − 1 x = log
3
(y − 1) + 1. f(y) = log
3
(y − 1) + 1.
22 sty 18:34