Ciągi
ICSP: Oblicz sumę wszystkich liczb dwucyfrowych które są podzielne przez 4 lub są podzielne przez 6.
22 sty 17:37
sssss: ciagi arytmetyczne:
an − podzielne przez 4
a1=12
r=4
an=96
Policz n i sume.
bn−podzielne przez 6
b1=12
r=6
bn=96
policz n i sume
22 sty 17:41
ICSP: A co jeśli w tych liczbach występują podzielne przez 4 i 6? np liczba 24?
22 sty 17:43
bart: odejmij teraz od tego te liczby ktore sie dzila przez 24

ja nie zdarze bo wyjezdzam
22 sty 17:46
bart: albo przez 12
22 sty 17:47
ICSP: Dzięki bart. Już mam
22 sty 17:51
Jack:
podzielne przez 4 i 6 czyli przez krotności 12 (bo NWW(4,6)=12)
22 sty 17:54