całki
Kocham całki: Proszę o pomoc w rozpracowaniu takiego przykładu:
22 sty 17:07
Trivial: Wzory skróconego mnożenia...
22 sty 17:09
Trivial:
a3 − b3 = (a − b)(a2 + ab + b2)
22 sty 17:10
Kocham całki: Bess kitu

Thx
22 sty 17:17
Kocham całki: Wynik będzie:
15x
5+
23x
3+4x
22 sty 17:23
Trivial:
Tak.
22 sty 17:25
Kocham całki: Spox

A taki przykład:
Jakaś podpowiedź?
22 sty 17:31
Godzio:
1 + cos2x = sin
2x + cos
2x + cos
2x − sin
2x = 2cos
2x
22 sty 17:46
Kocham całki: Dzięki wieeelkie!
22 sty 17:48
Kocham całki: Wynik to:
12tgx+C
22 sty 17:56
Kocham całki: może już poproszę o spr. poprawności następnego zadania:
t=3x−4
dt=3dx
| | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| 13dt=13∫ |
| dt=13∫ |
| dt=13∫t−12dt= |
| | √t | | √t | | t12 | |
=
13*2t
12+C=
23t
12+C
(*)=
23(3x−4)
12+C
Czy to jest dobrze
22 sty 18:31
Kocham całki: Proszę o pomoc

22 sty 18:57