PRAWDOPODBIENSTWO
deutscher: Rzucono 8 razy monetą. Oblicz prawdopodbieństwo,że wyrzucono orła:
a) co najmniej raz
b) dokładnie 1 raz
Panowie prosze o pomoc i dokładne wytluaczenie co i jak



z góry dzię,kuje za pomoc


:
22 sty 17:02
Eta:
|Ω|= 28
a) A −− wypadł orzeł co najmniej raz
zdarzenie przeciwne do A
A' −−−wypadły same reszki
|A'|= 1 bo A'={ ( R,R,R,R,R,R,R,R)}
P(A) = 1−P(A')= .............
b) B −−− orzeł wypadł dokładnie raz: ( 1 orzeł i 7 reszek)
B= { ( O, R,R,R,R,R,R,R) ( R,O,R,R,R,R,R,R) , ............., ( R,R,R,R,R,R,R,O) }
|B|= ..........
P(B)= ..........
22 sty 17:14
deutscher: dzięki
22 sty 17:15
Eta:
22 sty 17:21