Dziedzina w izor junkcji opisujacej pole prostokatnej dzialki
ysiulec: Podaj dziedzine i wzor funkvji opisujacej pole prostokatnej dzialki budowlanej w zaleznosci od
dlugosci przekatnej x, jezeli wiadomo, ze dzialke mozna podzielic na dwa kwadraty.
Nie mam pojecia jak to zadanie rozgryzc. W odpowiedziach jest 25x2 dla x > 0
22 sty 15:11
Godzio:

P = a * 2a = 2a
2
(2a)
2 + a
2 = x
2
5a
2 = x
2
22 sty 15:15
ysiulec: Hmmm... bardzo dziekuje, imo to nie do konca wiem co sie z czego wzielo...
22 sty 15:20