...
Tomek: zadanie zamknięte.
dana jest funkcja f(x) = arcsin(2x)
odpowiedzi:
| | π | | π | |
a) dziedziną f jest przedzial [ − |
| , |
| ] |
| | 4 | | 4 | |
| | π | |
b) funkcja f przyjmuje wartość największą dla argumentu x= |
| |
| | 4 | |
| | π | | √3 | |
c) rozwiązaniem równania f(x)= − |
| jest liczba x= − |
| |
| | 6 | | 2 | |
22 sty 15:06
Tomek: walczę z tym zadaniem, ale nie potrafię sobie poradzić z 3cią odpowiedzą.. jak to sprawdzić?
22 sty 15:46
nieuprzejmy: a) [ − π/2 , π/2 ]
b) [ π/2 ]
c) nie wiem
22 sty 15:52
nieuprzejmy: sorry źle zrobiłem oczywiście
a)[ −1,1]
b) 1
c jeszcze myślę
22 sty 15:57
Tomek: więc c jest pewnie prawidłowa.. ale nie wiem czemu
22 sty 16:37
22 sty 17:04