matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Irmina:
2
5
*x+2
7
*x=14
2
:0,5-2
6
*x
30 sty 11:01
asieczek1987:
2
7
x+2
6
x+2
5
x=392 128x+64x+32x=392 224x=392/:224 x=1,75 spr: 128*1,75+64*1,75+32*1,75=392 tak najprościej
30 sty 11:23