matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz nierownosc - logarytmy
axe:
rozwiaz nierownosc cosx*log
3
x
2
+
√
3
*log
3
x=0
22 sty 14:26
Trivial:
cosx*log
3
x
2
+
√
3
*log
3
x = 0 cosx*2log
3
x +
√
3
*log
3
x = 0 log
3
x(2cosx +
√
3
) = 0 2cosx +
√
3
= 0 lub log
3
x = 0
√
3
cosx = −
x =1
2
...
22 sty 14:30