matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Aks:
⎧
x+y+2z+t=3
⎜
x−y+z+t=1
Układ równań:
⎨
−x+y+z+2t=2
Dodatkowo mam obliczyć rząd
⎩
−x−y−z+3t=1
macierzy A Jak się zabrać za obliczenie rzędu i jaka metoda będzie najlepsza na obliczenie układu? Z góry dzięki za pomoc
22 sty 13:47