matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu:
Antoszkie:
1+n
2
lim (
)
n
2
2n
2
n→
∞
22 sty 13:01
Antoszkie:
Proszę o wyjaśnienie
22 sty 13:03
Basia:
1+n
2
= (
1
2
)
n
2
*(
)
n
2
=
n
2
(
1
2
)
n
2
*(1+
1
n
2
)
n
2
→ 0*e = 0
22 sty 13:12