matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;/
?:
Rzucamy 3 razy monetą . Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania ca najwyżej 1 raz orła
22 sty 12:39
ja:
P(A)=7/8
22 sty 12:39
M4ciek:
Ω = 2
3
= 8 A = {O,R,R} , {R,O,R} , {R,R,O}, {R,R,R} = 4
4
1
P(A) =
=
8
2
A nie tak
22 sty 12:50
ja:
w sumie racja
22 sty 12:51