help
Kone: f(x)=9x Jak rozwiązać tą funkcję?
22 sty 11:48
Basia:
co to znaczy "rozwiązać funkcję" ?
rozwiązać można równanie, nierówność itp. , ale nie funkcję
napisz dokładne polecenie
22 sty 11:50
Kone: Po prostu podstawić argumenty ?
22 sty 11:50
Basia:
napisz co trzeba zrobić
22 sty 11:51
Kone: Z wykresu muszę wyznaczyć punkty,które nie spełniają funkcji :
(0,1) (12,3) (−12,3) (−1,19)
22 sty 11:53
Kone: Nikt nie wie?
22 sty 12:12
marika: Punkt A = (x,y)
Kartezjański układ współrzędnych − oparty na współrzędnych (x,y)
f(x) = y
9x −> chyba nie muszę mówić?
porównujesz
y=9x, podstawiając za x i y punkty z zadania
(0,1) => x = 0 i y = 1
22 sty 12:12
Kone: Czyli będzie to punkt (−12,3)
22 sty 12:15
Kone: Bo tylko on nie spełnia tej funkcji.

dziękuję
22 sty 12:16
marika: good
22 sty 12:27