Rozwiąż nierówność
wrocek199: x2−3x+2<0
22 sty 11:45
Basia:
policz Δ i pierwiastki x1 i x2
naszkicuj parabolę
z wykresu odczytaj rozwiązanie
22 sty 11:47
Kasienka: x
2−3x+2<0
Δ=b
2−4*a*c x2=U{−b+
√Δ{2*a}
√Δ=
√1=1 x2=2
x1=1
22 sty 11:59
Basia:
Δ≠ −32−4*1*2 = −9−8 = −17
tylko
Δ=(−3)2−4*1*2 = 9−8 = 1
dalej jest dobrze
22 sty 12:03
Kasienka: −32 to jest 9!
22 sty 12:18
Kasienka: Δ=(−3)2−4*1*2=9−8=1
22 sty 12:19
marika: −3
2 to jest 9!?
Myślałem, że 9! wynosi o wiele więcej
22 sty 12:28
Basia:
Kasieńko
(−3)2 = 9 natomiast −32 = − 9, bo najpierw potęgujesz, a dopiero potem stawiasz "−"
22 sty 12:46