logarytmy
nieuprzejmy: niech log przy podstawie 21 z 3 równa się x.
oblicz log przy podstawie 3 z 7 oraz log przy podstawie 7 z 3
22 sty 03:37
kachamacha: log21 3=x oblicz log3 7 oraz log7 3 o to chodzi?
22 sty 09:03
kachamacha: | | log217 | | log21(21:3) | |
log3 7= |
| = |
| = |
| | log213 | | log213 | |
| log2121−log213 | | 1−x | |
| = |
| |
| log213 | | x | |
22 sty 09:11
kachamacha: analogicznie działasz na drugim logarytmie
22 sty 09:11
Bogdan:
22 sty 09:30
kachamacha:
22 sty 09:33
nieuprzejmy: dzięki kałachmacha
22 sty 15:46
KM: Serio jesteś taki nieuprzejmy?
22 sty 16:23