matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
zuzzzzzz:
−2
1
√
81
+1,
√
3
+1, kolejne wyrazy c. aryt. oblicz r. ja zrobilam to tak najpierw usunelam niewymiernosc i wyszlo
√
3
+3
2
pozniej
√
3
−1
2
+2=
√
3−1+4
2
=
√
3
+3
2
21 sty 22:46
Mila:
1
1
1
1
√
3
+1−(−2
+1)=
√
3
+1−(−2
=
√
3
+1+2
=
√
3
+3
√
81
9
9
9
22 sty 19:40