funkcja
Kone: Zbiorem wartości funkcji f(x)=2/x−3 jest :
R\{3} ?
21 sty 20:39
ja: | | 2 | |
jesli to f(x)= |
| to D: x∊R\{3} |
| | x−3 | |
21 sty 20:40
M4ciek: Raczej R\{−3}
21 sty 20:40
ja: | | 2 | |
jesli to f(x)= |
| −3 to D: x∊R\{0} |
| | x | |
21 sty 20:41
ja: M4ciek Raczej nie masz racji
21 sty 20:41
21 sty 20:41
ja: znowu sie mylisz M4ciek
21 sty 20:41
ja: podałem poprawne odpowiedzi
21 sty 20:42
ja: ale dziedzine podalem masz racje

jednak
21 sty 20:42
M4ciek: −,−' ...
21 sty 20:42
Kone: M4ciek : A dlaczego R\{−3} ?
21 sty 20:45
M4ciek: Jezeli to wyglada tak:
| | 2 | |
f(x) = |
| − 3 to Zwf = R \ {−3} |
| | x | |
| | 2 | |
Bo wykres f(x) = |
| przesuwamy o wektor[0,−3]. |
| | x | |
Innymi slowy Os OX przesuwamy o 3 jednostki w dol i dlatego tak.
21 sty 20:47
Kone: Aaa, dziękuję.
21 sty 20:56
Eta:
M4ciek ....... nie masz racji

teraz podajcie ZW=........
21 sty 21:03
Eta:
Oczywiście ja miałam na myśli
chyba,że w/g
Kone miał być taki zapis:
wtedy zgoda odp; podana przez
M4ciek jest poprawna

@
Kone
na przyszłość pisz porządnie treść zadania , używając dużych literek "U"
i teraz dylemat, jaka ma być ta funkcja
21 sty 21:11