matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
marcinek:
rozwiąż równanie: 3x
4
+x
2
−6x−2=0
21 sty 19:13
marcinek:
rozwiąż równanie: 3x
3
+x
2
−6x−2=0
21 sty 19:15
Grześ:
x
2
(3x+1)−2(3x+1)=0 (3x+1)(x
2
−2)=0
2
3(x+
)(x−
√
2
)(x+
√
2
)=0
3
21 sty 19:17