f
ola: różnica kwadratów dwóch liczb wynosi 1035. Większa liczba jest o 1 wieksza od potrojonej
mniejszej liczby. Podaj te liczby
21 sty 17:25
ICSP: a2 − b2 = 1035
a = 3b + 1
21 sty 17:30
ola: i co dalej
21 sty 17:32
ICSP: rozwiązać układu równań nie umiesz?
21 sty 17:34
Wojteczek: zwykły układ rownan:
a
2+b
2=1035
a+3b+1
to wystarczy rozwiązać

zycze powodzenia z pewnoscia bedzie ładny wynik
21 sty 17:35
Wojteczek: poprawka w moim a2−b2=1035 ach ten pospiech....
21 sty 17:36
ola: umiem

dzieki
21 sty 17:36
ICSP: Druga poprawka a = 3b +1
21 sty 17:38
ola: właśnie cos nie łane liczby były
21 sty 17:40