??
ola: różnica kwadratów dwóch liczb wynosi 1035. Większa liczba jest o 1 od potrojonej mniejszej
liczby. Podaj te liczby
21 sty 17:23
ola: Większa liczba jest o 1 wieksza od potrojonej mniejszej liczby. Podaj te liczby
21 sty 17:23
7744728: x2−y2=1035
x+1=3y
dalej sama dasz rade?
21 sty 17:38
7744728: x=3b+1*
21 sty 17:39
ICSP: 7744728 nie dokonca tak. Teraz napisałeś że 3 mniejsze liczby są o 1 większe od wiekszej.
21 sty 17:39
7744728: ja lece, musisz sama liczyc teraz
21 sty 17:39
7744728: ta icsp ma dobrze
21 sty 17:40
ola: dzieki
21 sty 17:41
dero2005:
x2 − y2 = 1035
x − 1 = 3y
po rozwiązaniu
y = 11 x = 34
21 sty 17:55