matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POLE
ELa:
Punkty A(−1, 2), B(1,−1), C(3, 1) sa wierzchołkami trójkata ABC. Oblicz jego pole.
21 sty 13:52
Bogdan:
→ CA = [4, −1] → CB = [2, 2] | 4 −1 | P = 0,5 | | | | = 0,5*|8 + 2| = 5 | 2 2|
21 sty 14:27