matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciaglosc
Kaja:
Dobrac a i b tak aby funkcja była ciagla.
⎧
(x−1)
3
dla x≤0
f(x) =
⎨
ax+b dla x ∊ (0,1)
⎩
√
x
dla x≥1
x
1
=0 x
2
=1
21 sty 13:19
taki jeden student:
f(x
1
)=−1 f(x
2
)=1
⎧
ax
1
+b=−1
⎩
ax
2
+b=1
wyliczasz a i b
21 sty 13:37