matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj dziedzine wyrazenia,a nastepnie je uprosc;
jolska:
podaj dziedzine wyrazenia,a nastepnie je uprosc;
x
2
−9
3−x
21 sty 11:42
xxx:
ℛ \ {3}
21 sty 11:52
Wojteczek:
D: x≠3
x
2
−9
(x−3)(x+3)
(x+3)(3−x)(−1)
=
=
=−x−3
3−x
3−x
3−x
21 sty 11:57
paaaalka:
3x
2
/ 3−x
10 gru 21:25