matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
jolska:
oblicz;
8
(
)−
2
3
27
21 sty 11:15
Savio:
Czego tu nie rozumiesz? Sprowadź do wspólnego mianownika odejmij
21 sty 11:17
jolska:
minus dwie trzecie to jest potęga
21 sty 11:22
dero2005:
(
8
27
)
−
2
3
= (
27
8
)
2
3
= [(
27
8
)
1
3
]
2
= (
3
2
)
2
=
9
4
21 sty 21:23