z
Skizzo: Naszkicuj wykres funkcji
f(x) = I cosx I − cosx sinx dla x ∊ ( 0 2π )
najpierw robie tak
dla cosx ≥ 0
i mam f(x) = cosx − cosx sinx = 0
dla cosx < 0
i mam cos takiego f(x) = − cosx − cosx sinx
f(x) = − 2 cosx sinx = −2 ctgx
i moje pytanie jak to narysowac
i prosilbym o jakies wytlumaczenie
20 sty 23:59
Skizzo: moze ktos pomoc mi
21 sty 23:46
Skizzo: wie ktos jak to naszkicowac
22 sty 13:05
bart: no odwracasz ctg o os OX i przez ta 2 bedzie on bardziej mniej taki wypukly.. no nie da sie
tutaj narysowac..
http://www.jogle.pl/wykresy/ i wpisz " −2*cot(x) " ale nie kopiuj tego..
22 sty 13:17