zadanko
Wojtek: Pole trojkata jest rowne 25
√3 a jego obwod 10(2+
√3) Dlugosc okregu wpisanego w ten trojkat
wynosi



20 sty 22:13
20 sty 22:19
Wojtek: jak wyliczyc a b i c? a te 2P to pole trojkata czy kola
20 sty 22:31
Godzio:
P = 25√3
a + b + c = 10(2 + √3)
20 sty 22:37
SOADFan: r masz jak na dloni do wyliczenia ;f
20 sty 22:51
Wojtek: cos jest nie tak mam inne odpowiedzi nic z tego nie wychodzi
20 sty 23:22
Wojtek: ODPOWIEDZI
A. 25π(2√3−3) B.75π(7−4√3−3) C.10π(2√3−3) D.25π(2√3+3)
20 sty 23:26
Godzio:
| | 50√3 | | 5√3(2 − √3 | |
r = |
| = |
| = 5(2√3 − 3) |
| | 10(2 + √3) | | 4 − 3 | |
L = 2πr = 10(2
√3 − 3)π Odp C
20 sty 23:27