liczby rzeczywiste
Anita B.: wartość wyrażenia 5100 + 5100 + 5100 + 5100 + 5100 jest rowna ?
20 sty 21:15
Bogdan:
a + a + a + a + a = ...
20 sty 21:21
Anita B.: tutaj powinno być 5100
20 sty 21:23
Anita B.: i tak nie rozumiem Bogdan
20 sty 21:23
Bogdan:
a + a + a + a + a = 5a
x + x + x + x + x = 5x
Δ + Δ + Δ + Δ + Δ = 5Δ
√2 + √2 + √2 + √2 + √2 = 5√2
23 + 23 + 23 + 23 + 23 = 5*23
5100 + 5100 + 5100 + 5100 + 5100 = ...
20 sty 21:28
Anita B.: 25100 ?
20 sty 21:34
Eta:
20 sty 21:36
Anita B.: w moich odpowiedziach jest 5101
20 sty 21:37
Eta:
= 5*5100 = 51*5100= 51+100=. 5101
20 sty 21:38
Anita B.: mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego 5
100 + 5
100 + 5
100 + 5
100 + 5
100 = 5
101


20 sty 21:39
Eta:
W mojej odpowiedzi też tak jest

!
20 sty 21:40
Anita B.: a dlaczego tak ?
20 sty 21:40
Eta:

+

+

+

+

= 5*

5
100+5
100 + 5
100 +5
100+5
100= 5*
5100= 5
1*5
100= 5
1+100= 5
101
20 sty 21:43
Anita B.: Dziękuje
20 sty 21:45