zadanie
Wojtek: W trojkat prostokotny o przyprostokatnych 5 i 12 wpisano okrag.Pole tego trojkata wynosi:
20 sty 20:58
Wojtek: 
20 sty 21:19
Bogdan:
a jak oblicza się pole trójkąta?
20 sty 21:30
Wojtek: ?
20 sty 21:30
Bogdan:
Wojtku − jak oblicza się pole trójkąta?
20 sty 21:35
20 sty 21:36
Wojtek: srr mysle czemu takie pytanie zadajesz tam pomylka jest mam obliczyc pole kola
20 sty 21:37
Bogdan:
To w takim razie podaj wzór na długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny.
20 sty 21:48
Eta:
c
2=a
2+b
2 => c=.......
to: r=.........
P= πr
2=..........
20 sty 22:00