obliczyc pochodna :)
seba: | | 1+x | |
( |
| ) x  ? wie ktos ? |
| | x | |
20 sty 20:30
Grześ: tak, zamień tak to:
| | x+1 | | x+1 | |
( |
| )x=eln (x+1x)x=exln ( |
| ) |
| | x | | x | |
20 sty 20:37
Grześ: i teraz możesz liczyć pochodną

20 sty 20:37
AndrzejC:
Jeśli się nie pomyliłem to:
| | 1 + x | | 1 + x | | 1 | |
y' = xln |
| * ( ln |
| − |
| ) |
| | x | | x | | 1 + x | |
20 sty 20:39
seba: dobre
20 sty 20:50
seba: wynik niby powinien byc troche inny ale to moze byc kwestia poskracania

ale pomysl jest ok
20 sty 20:55