matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka wymierna
Natasha :
A
potrzebuje o pomoc w rozwiązaniu tej całki, próbuje tym sposobem
ale wychodzi mi
x−x
0
sprzeczność raz A=0 a raz A=1/2
x
∫
dx=
x
4
−4
móglby mi ktoś pomóc? bardzo prosze...
20 sty 19:38