matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Wojtek:
Kolo jest wpisane w kwadrat.Jezeli obwod kwadratu ma dlugosc 4π, to obwod kola jest rowny:
π
2
π
2
A.
B.
C.π
2
D.2π
2
4
2
20 sty 19:34
Mila:
nie umiem lepiej narysować obw=4π=4d d=π
1
1
r=
d=
π
2
2
1
2πr=2π*
π
2
2mr=π
2
20 sty 19:55