matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie o badanie ciągłości
Osker:
takie pytanie, jeżeli badam ciągłość w punkcie x=0 nie ważne jakiej funkcji i wychodzi mi: f(0)=1 lim x→0+ = +
∞
lim x→0− = 1 To znaczy że funkcja nie jest ciągła w x=0 i jest ciągła lewostronnie w x=0?
20 sty 19:14