| dx | ||
∫ | ||
| cos3xsinx |
, bo chyba wiem jak to zrobić, ale nie mam
pewności.
10 minut myślałem 
| 1 | sin2x+cos2x | sinx | 1 | ||||
= | = | + | = | ||||
| cos3xsinx | cos3xsinx | cos3x | sinxcosx |
| sinx | sin2x+cos2x | sinx | sinx | cosx | ||||||
= | + | = | + | + | ||||||
| cos3x | sinxcosx | cos3x | cosx | sinx |
| sinx | ||
∫ | dx = ... | |
| cos3x |
| sinx | ||
∫ | dx = .... | |
| cosx |
| cosx | ||
∫ | dx = .... | |
| sinx |
| dx | dt | dt | 1 + t2 | 1 | ||||||
∫ | = ∫ | =∫ | = ∫ | dt= ∫( | + t)dt=
| |||||
| c3s | c*s | t*c2 | t | t |
| 1 | ||
=ln|t| + | t2 | |
| 2 |