matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Bożena:
oblicz: a) cos[(7:4)π] b) tg[23:6)π] c)ctg[(5:4)π]
20 sty 18:09
Eta:
7
π
a)
π= 2π −
4
4
i ze wzorów redukcyjnych:
π
π
√
2
cos(2π −
)= cos
=
4
4
2
b) c) podobnie
20 sty 18:17