kąty
Kasia:

Tym razem mam podany ∡CAD=35, ∡BOC=130
Oblicz miary katów trójkąta ABC oraz miary dwóch kątów trójkąta ACD, wykorzystując dane na
rysunku oraz wiedząc, że prosta AD jest styczna do okręgu w punkcie A, zaś punkt O jest
Srodkiem okręgu
20 sty 16:52
Kasia: wie ktos jak to zrobic

pomocy!
20 sty 17:27
Godzio:
Na szybko, poprowadź promień OA − zaznacz kąt prosty − oblicz kąt OAC − trójkąt jest
równoramienny więc OAC = ACO mając to może coś dalej zrobisz jak coś to będę koło 00:30
20 sty 23:31
Kasia: no wlasnie ja szlam tym tropem bo jak sie narysuje ten promien OA to juz jest w zasadzie po
zadaniu no ale nie do konca bylam pewna czy moge tak zrobic
20 sty 23:33
Kasia: no to dobra dziekuje CI abrdzo za pomoc
20 sty 23:35