pochodna z
Mc Całka: ln√1+t1−t
20 sty 16:21
Grześ: | | 1+t | | √1−t | | √1−t | | 1−t+1+t | |
(ln√ |
| )'= |
| * |
| * |
| = |
| | 1−t | | √1+t | | 2√1+t | | (1−t)2 | |
| | 1−t | | 2 | | 1 | | 1 | |
= |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 2(1+t) | | (1−t)2 | | (1−t)(1+t) | | 1−t2 | |
20 sty 16:26
Mc Całka: dzieki
20 sty 16:28
Mc Całka: Grzesiu
20 sty 16:28
Grześ: proszę bardzo... na przyszłość korzystaj z podanych wzorów. Zacznij od prostszych całek a potem
trudniejsze. Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka
20 sty 16:29
Mc Całka: właśnie wiem. tylko czasu nie ma za bardzo bo praca praca praca
20 sty 16:30