Trygonometria
Karolcia: Mam takie zadanie:
majac jedna z f. trygono. oblicz pozostale wartosci jezeli wiadomo ze kat α jest ostry i ctg =
2
20 sty 16:08
Karolcia: pomocy
20 sty 16:15
Karolcia: Nie może korzystać z tych tożsamości trygonometrycznych, jedynie wyznaczyć tak jak na
pospolitym trójkącie, że tg = przyprostokątna na przeciw kąta alfa / przyprostokątnej przy
kącie alfa
20 sty 16:19
20 sty 16:19
Karolcia: no tak ale może tez być:
20 sty 16:20
ICSP:

Liczysz c i z definicji funkcji wyznacz te funkcje
20 sty 16:20
Karolcia: i nie rozumiem tylko tego, że może np być 4/2 6/3 itp. i jak to się ma do rozwiązania zadania?
20 sty 16:22
ICSP: | 4 | | 6 | |
| = |
| − to się skraca na końcówce. |
| 2 | | 3 | |
20 sty 16:23