matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktos pomoze
Anka:
2sinxcosx=sin2x dlaczego ? moze mi ktos to rozpisac skad sie to bierze.
20 sty 14:57
ICSP:
sin(α+β) = sinαcosβ + cosαsinβ dla α i β równego x sin(x+x) = sinxcosx + cosxsinx = 2sinxcosx
20 sty 15:01