dziedzina funkcji
uczen: Proszę o sprawdzenie
wyznacz dziedzinę funkcji:
f(x)= 1/2 ln(−2x2+2x+12)
2x2+2x+12>0 x1=−2+10/4 x2=−2−10/4
x1=2 x2=−2
delta=b2−4ac
d= 22−48(−2)*12
d=4+96
d=100
√100=10
W(p,q)
p=−b/2a q=− delta/ 4a
p=−2/4 q= −6,25
20 sty 14:27
ICSP: Jaki jest współczynnik a? −2 czy 2?
20 sty 14:29
uczen: no wlasnie pewnosci nie mam ze wzgldu na ten logarytm ale wydaje mi sie ze powinno by 2 bo w
przeciwnym razie delta wychodzi ujemna
20 sty 14:31
uczen: w zad jest −2
20 sty 14:34
ICSP: Na moje oko
−2x
2 + 2x + 12 > 0
Δ = 100
√Δ = 10
20 sty 14:35
uczen: tak racja

a czy p i q są dobrze?
20 sty 14:48
20 sty 14:50
ICSP: Łoo nie umiem mnożyć 4 *2 ...
| | −100 | | 25 | |
q = |
| = |
| Bardzo przepraszam... |
| | −8 | | 2 | |
20 sty 14:58