matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Muszka:
dany jest ciag (a
n
)o wyrazie ogolnym a
n
=log
5
(4n+5). wowczas a
n
=3, gdy:? a)n=4 b)n=5 c)n=17 d)n=30
20 sty 13:24
Wojtek:
odpowiedz d
20 sty 13:29
Eta:
log
5
(4n+5)= 3 z def. log: 4n+5= 5
3
4n= 120 n= 30
20 sty 13:39