prosze o pomoc funcje
giaccoli: zad1. narysoj wykres funkcji y=−3(x−4)−1 i odczytajjaki jednomian i o jaki wektor zostal
przesuniety, aby powstala funkcja y. zapisz ten trojmian w posaci ogolnej
zad2 wyznacz wspolczynnik a b c funkcji kwadratowej y=ax+bx+c
jesli do paraboli bedacej jej wykresem nalezynalezy punkt P(2;1) a wierzcholkiem tej paraboli
jest punkt W(1;2)
zad3. wyznacz wartosc najwiekasza i najmniejsza funkcji f(x)=x+2x+1 w przedziale <0;2>
zad4 przedstaw funkcje kwadratowa y=x−4x−2 postaci kanonicznej podaj wspolrzedne wierzcholka
paraboli bedacej jej wykresem o okresl jak skierowane sa jej ramiona
20 sty 11:18