matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Wojteq25:
Trygonometria : Oblicz wartość cosα wiedząc, że α∊(0;90)
4
9
=cos
2
α+cosα
19 sty 23:24
Basia:
cos
2
α+cosα−
4
9
=0 t=cosα t>0 bo α∊(0,90) t
2
+t−
4
9
=0 /*9 9t
2
+9t−4=0 Δ itd.
19 sty 23:27