wektory
adam123:

witam, suma tych wektorów wynosi 0.
to jest kwadrat. Wiemy, że wektor AD/DA jest równoległy do wektora BC/CB,
natomiast AB do CD, na pewno też są równe. są równoległe.
wektor AB = DC ⇒ CD = BA
natomiast wektor DA ≠ BC,
czy wektor AD = BC ?
19 sty 22:02
Basia:
tak AD→=BC→ a DA→=CB→
bo są równoległe, mają tę samą długość i ten sam zwrot
19 sty 22:46
adam123: czy dobre są te zapisy?
DC = DA + AB + BC
DC= DA + AC
przyrównując DC + DC = DA + AB + BC + DA + AC
DA + BC = 0
czy te zapisy/działania są dobre
proszę o pomoc

pozdrawiam
20 sty 16:49
adam123: proszę o pomoc
21 sty 12:09