matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
bla bla :
jak obliczyć taką pochodną
2
(sin
2
x)
3
(cos
2
x)
19 sty 21:30
Basia:
z wzoru na pochodną ilorazu
f'*g−g'*f
(
f
g
)' =
g
2
f'(x) = 2
sin
2
x
*ln2*2sinxcosx g'(x) = 3
cos
2
x
*ln3*2cosx*(−sinx) = −3
cos
2
x
*ln3*2sinxcosx podstaw i dokończ obliczenia
20 sty 00:24