granica funkcji
cuksik: Y=9(x2+2x)
19 sty 20:43
cuksik: można o jakieś opisanie jak się do tego zabrać ?
20 sty 22:50
Jack:
w jakim punkcie chcesz granicę liczyć?
20 sty 22:53
Karolina: najpierw porządnie napisz polecenie...
20 sty 22:56
cuksik: polecenie to brzmi tylko " oblicz granicę funkcji"
20 sty 23:01
Karolina: to nie policzysz.

powiedz w szkole że coś nie tak jest z zadaniem
20 sty 23:03
Jack:
"policz wartość wyrażenia a+b" albo "policz wartość funkcji f(x)=x
2"

Na pewno tak nie brzmi Twoje polecenie, jak zapisałeś/aś...
20 sty 23:04
cuksik: najwyraźniej niedosłyszenie z mojej strony ale skłaniam się ku "policz wartość funkcji f(x)=x2"
I dziękuje za zwrócenie uwagi na moje zapytanie
20 sty 23:25
Jack:
te powyższe dwa zdania podałem dlatego, że oddają one mniej więcej to samo, co Twoje. Zauważ,
że żadne z tych poleceń nie ma sensu. Ani nie wiadomo, co to jest a, b (wiec niby jak policzyć
wartość wyrażenia) ani nie wiadomo dla jakiego "x" liczyć wartość funkcji x
2, ani (w tym
Twoim) nie wiadomo, gdzie liczyć tę granicę. Jak określisz gdzie ją liczyć, będziemy w stanie
pomóc
21 sty 00:01