matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną.
Baranek:
Prosił bym o rozwiązanie krok po kroku tego zadania. 1) f(x)=sin
7
2x ln(1+x
2
) 2) f(x)=arctg
2
√
cos(x
3
+1)
3) f(x)=e
3x
cos
2
4x 4) f(x)=
√
ln sin
3
(2x+1)
1
arcsin
x
5) f(x)=
log
2
x+e
7
x
arctg
2
6) f(x)=
2
x
2
+ln4
19 sty 20:09
Grześ:
poczytaj wzory na tutejszym forum. Tyle jest rozpisywania, że lepiej jakbyś sam spróbował. Jak coś to będę poprawiał, ale chociaż spróbuj
19 sty 20:16