matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Bożena:
8
x
+ 3*4
x
+ 3*2
x
+1 =0
19 sty 19:43
Godzio:
2
3x
+ 3 * 2
2x
+ 3 * 2
x
+ 1 = 0 2
x
= t , t > 0 t
3
+ 3t
2
+ 3t + 1 = 0 −− wzór skróconego mnożenia (t + 1)
3
= 0 t = −1 −− sprzeczność
19 sty 19:45
Bożena:
dzięki
19 sty 19:54