Proszę o pomoc
hmm: jak to uzupełnić stosując notację wykładniczą ? : 7,8 * 108m = ........ km
19 sty 19:02
Trivial: k = 10
3
resztę już zrobisz,
19 sty 19:03
hmm: jak? k = 10 3
Tam jest błąd ma być 7,8 * 108m =..... km
19 sty 19:04
Trivial:
Chodziło mi o to:
1 m = 103 km.
19 sty 19:05
Trivial: Odwrotnie...
1 km = 10
3 m
19 sty 19:06
hmm: czyli to będzie
7,8 * 103
tak?
19 sty 19:06
Trivial: nie.
19 sty 19:07
hmm: heh
to nie wiem
19 sty 19:07
Trivial:
7.8 * 10
8 m = x * 10
3 m
Więcej nie powiem.
19 sty 19:08
hmm: ahaaa

Dzięki
19 sty 19:09