matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
hmm:
jak to uzupełnić stosując notację wykładniczą ? : 7,8 * 10
8
m = ........ km
19 sty 18:26
jo:
1 km = 1000 m czyli zamiast 7,8 * 10
8
zostanie 7,8 * 10
5
.
19 sty 19:34
:):
przesuń przecinek 7,8 * 10
8
m = 0,000000078 km
19 sty 19:39